Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které budeme těsto připravovat. Překrájené zelí dáme do misky k vodě, kterou jsme z něj slili, přidáme vajíčko, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme, promícháme a zahustíme cca 5 vrchovatými lžícemi rýžové mouky (i rýžové krupičky, je to jedno). Přidávám lžíci hladké mouky, aby se těsto lépe spojilo. Tvoříme placičky - lžící nebo vidličkou rozplácneme těsto na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v prudké troubě při teplotě 200 - 210° asi 20-30 minut. Z půl kila zelí je asi 20 placiček. Kdo chce, může přidat škvarky.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek