16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Moje langoše

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 1 kg
mléko 1/2 litru
zakysaná smetana 200 gramů
droždí 100 gramů
olej
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: slovenská
Příprava: 45 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mouku, sůl, promícháme, vlažné mléko, zakysanou smetanu, kvásek, který jsme si připravili z mléka ,trošky cukru, mouky a droždí. Vypracujeme vláčné těsto . Necháme kynout na teplém místě. Po vykynutí vyvalíme na půl centimetrovou placku a vykrajujeme kulaté langoše, nebo po kouskách odebíráme a pak vyválíme. Pečeme na pánvi s olejem.
Těsto vydrží v ledničce v mikroténovém sáčku až 3 týdny.


 


RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem, mleté ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...