20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Žmolkova polévka

Název Množství a jednotka
máslo 1 polévková
cibule 1/2 kusu
dětská krupice 2 lžíce
vejce 2 kusy
zázvor
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na másle osmažíme cibuli, přisypeme dětskou krupici, lehce osmahneme, přidáme 2 syrová vejce, necháme zežmolkovatět zalijeme vodou nebo vývarem. Dokořeníme mletým zázvorem, šafránem, solí a chvíli povaříme.
Na talíři zdobíme zelenou petrželí.


 


RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...