16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Výživová poradna › Zeleninové placičky

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
mrkev 1 ks
celer 1/2 ks
hrášek 150 g
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Květák, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a hrášek, podlijeme troškou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka. Ke konci přidáme záklechtku, povaříme a odstavíme. Do připravené zeleniny vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, promícháme a na rozehřátém oleji lžící tvoříme placičky, které z obou stran osmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Avokádová pomazánka

Postup: Zralé avokádo (pokud je avokádo tvrdé, necháme jej při pokojové teplotě dozrát... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvové brambory

Postup: Oloupané brambory a očištěnou mrkev, v poměru 2 : 1, nakrájíme na kostičky. Ve... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...