24. 6. 2019   |   svátek má Jan
 

Bílé dušené zelí

Název Množství a jednotka
bílé zelí 600 g
špek 2 plátky
kmín drcený 1 lžička
hladká mouka 1 lžíce
sádlo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě napříč překrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka, až se voda téměř odpaří. Na 1 lžíci sádla a špeku připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studenou vodou a vlijeme do zelí. Dochutíme cukrem - asi 3 lžičky a 3 lžícemi octa.


Další fotografie
 


RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená růžičková kapusta

Postup: Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...