16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Zapomenuté heslo › Krůtí stehno po staročesku

Název Množství a jednotka
horní krůtí stehno 1 kg
česnek 1 palička
jablka 2 ks
mletá sladká paprika 1 lžička
špek 30 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vroucí vody a dáme péct. Po půlhodině pečení k masu přidáme oloupané jablka nakrájené na tlustší měsíčky a oloupaný česnek - každý stroužek překrojím napůl. Maso lehce posypeme sladkou paprikou, zakryjeme a za občasného podlití vypečenou šťávou upečeme doměkka. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.


 


RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Mořský vlk na česneku s petrželkou

Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept

RECEPTY

Jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...