18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Vločková polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 3 ks
brambory 3 ks
brokolice 500 g
ovesné vločky 4 lžíce
máslo 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout, musíme dát pozor, abychom je nespálili. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, velmi krátce osmahneme, zalijeme litrem vody nebo vývaru, přidáme brambory nakrájené na kostičky a na růžičky rozebranou brokolici, osolíme, okořeníme kmínem a vaříme doměkka. Pokud se nám zdá polévka moc slabá, můžeme dochutit bujónem nebo polévkovým kořením.

Poznámka:
Používám jemné ovesné vločky z Lidlu, hezky se rozvaří a v polévce nikomu nevadí, většinou ani nepoznají, že to je ultrazdravá polévka :-).


 


RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Postup: Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...