2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Makedonský kapr

Název Množství a jednotka
kapr 600 g
máslo 130 g
mrkev 1/2 ks
celer 1/4 ks
zelené fazolky hrst
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: světová
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme a prosolíme. Necháme odležet. Na pánvi na másle zpěníme cibuli, zalejeme vínem, přidáme pokrájenou mrkev, celer, papriku a žampióny, fazolky a dochutíme pepřem, tymiánem, bobkovým listem, worchestrovou omáčkou a citronovou šťávou. V této směsi dusíme porce kapra do měkka.


 


RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové mušle

Postup: Máslo vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové rohlíčky

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...