2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Makedonský kapr

Název Množství a jednotka
kapr 600 g
máslo 130 g
mrkev 1/2 ks
celer 1/4 ks
zelené fazolky hrst
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: světová
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme a prosolíme. Necháme odležet. Na pánvi na másle zpěníme cibuli, zalejeme vínem, přidáme pokrájenou mrkev, celer, papriku a žampióny, fazolky a dochutíme pepřem, tymiánem, bobkovým listem, worchestrovou omáčkou a citronovou šťávou. V této směsi dusíme porce kapra do měkka.


 


RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...