7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Zapomenuté heslo › Sumec od Dunaje

Název Množství a jednotka
sumec 1 ks
anglická slanina 150 g
máslo
červená paprika 2 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Sumce nakrájíme, osolíme, opepříme necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a papriky na proužky, osolíme, opepříme a promícháme. Směsí naplníme nakrájené řízky a stočíme do závitků. Upevníme párátkem. Závitky dáme do zapékací misky vymazané máslem, přidáme trochu celého pepře, podlijeme malým množstvím vody a za občasného podlévání pečeme v troubě do měkka.


 


RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...