7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Sumec od Dunaje

Název Množství a jednotka
sumec 1 ks
anglická slanina 150 g
máslo
červená paprika 2 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Sumce nakrájíme, osolíme, opepříme necháme odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a papriky na proužky, osolíme, opepříme a promícháme. Směsí naplníme nakrájené řízky a stočíme do závitků. Upevníme párátkem. Závitky dáme do zapékací misky vymazané máslem, přidáme trochu celého pepře, podlijeme malým množstvím vody a za občasného podlévání pečeme v troubě do měkka.


 


RECEPTY

Květákový salát s polníčkem

Postup: Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka - měl... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané kachní žaludky a srdíčka

Postup: Kachní žaludky překrájíme na menší kousky, srdíčkům odkrojíme nevzhledné vrchní... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...