17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Lín v houbové omáčce

Název Množství a jednotka
lín 1000 g
mouka 1 lžíce
máslo 2 lžíce
čerstvé houby 250 g
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a necháme asi půl hodiny odležet.Pak po obou stranách opečeme na rozpáleném másle. Rybu vytáhneme, dáme na talíř do tepla a na zbylém tuku podusíme houby nakrájené na plátky. Zvlášť osmažíme na lžíci másla cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, mírně povaříme, spojíme s podušenými houbami, dochutíme pepřem, solí, kmínem a vše i s rybou ještě chvíli společně povaříme.


 


RECEPTY

Polévka z pečených fazolí

Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Postup: Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...