3. 12. 2023   |   svátek má Svatoslav
 

Špagety "aglio olio"

Název Množství a jednotka
česnek 5 stroužků
špagety 350 g
olivový olej 3 lžíce
sůl
parmezán

večeře
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody dávám tři lžičky soli. Mezitím si oloupeme česnek, utřeme jej nebo prolisujeme. Uvařené špagety scedíme. Na hlubší pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, vhodíme utřený česnek, promícháme, přidáme scezené těstoviny a dobře promícháme. Podáváme posypané strouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...