2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Výživová poradna › Holandská omáčka

Název Množství a jednotka
hovězí vývar 1 l
žloutek 4-6 ks
máslo 50 g
hladká mouka 1 lžíce
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na holandskou omáčku je výborný silnější hovězí vývar. Žloutky rozšleháme v trošce studeného vývaru nebo vody s moukou nebo bramborovou moučkou. Vývar přivedeme k varu, vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání do něj přilijeme rozšlehané žloutky s moukou. Jakmile začne omáčka houstnout, odstavíme ji, přidáme máslo a za stálého míchání omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou. Omáčku ihned podáváme.

Holandskou omáčku podáváme k rybám a filé opečeným na másle, vařenému nebo grilovanému masu, ke květáku nebo ji smícháme s orestovanými kuřecími nudličkami a plníme jí palačinky.


 


RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové plecko na leču a fazolích

Postup: Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená dýně se sýrem

Postup: Menší dýni hokkaido (cca 1kg) umyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semena... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...