Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji opečeme do zlatova. Přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájené krůtí maso, kmín, pepř a tymián. Maso orestujeme, podlijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl doměkka. Pak přidáme záklechtku (hladká mouka rozkvedlaná se studenou vodou), promícháme, podle potřeby dochutíme solí, případně masoxem a vaříme ještě asi dvacet minut. Nakonec do guláše nastrouháme 2 větší stroužky česneku a povaříme už jen krátce. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek