17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Celerová polévka s brambory

Název Množství a jednotka
celer 1 ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
mléko 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle osmahneme celer, jakmile se vydusí šťáva, zaprášíme jeje moukou, opražíme dorůžova, zalijeme vodou a promícháme. Přidáme nastrouhané brambory, polévku osolíme a vaříme až je zelenina měkká. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přivedeme k varu, přilijeme mléko s rozšlehaným žloutkem, necháme projít varem a odstavíme. Podáváme s nasucho opečenou nakrájenou houskou, kterou před podáváním pokapeme máslem.


 


RECEPTY

Madeirská omáčka

Postup: Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)

Postup: Hovězí maso - použijeme zadní, kýtu (vrchní nebo spodní šál), ořech nebo klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...