4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Celerová polévka s brambory

Název Množství a jednotka
celer 1 ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
mléko 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle osmahneme celer, jakmile se vydusí šťáva, zaprášíme jeje moukou, opražíme dorůžova, zalijeme vodou a promícháme. Přidáme nastrouhané brambory, polévku osolíme a vaříme až je zelenina měkká. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přivedeme k varu, přilijeme mléko s rozšlehaným žloutkem, necháme projít varem a odstavíme. Podáváme s nasucho opečenou nakrájenou houskou, kterou před podáváním pokapeme máslem.


 


RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Makaróny se sýrem a šunkou

Postup: Makaróny nebo špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na 3 l vody dáme 3... zobrazit recept

RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná svíčková s cibulovou omáčkou

Postup: Falešnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a okraje mírně nařízneme.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...