Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmahneme dozlatova. Zásmažku zalijeme studenou vodou nebo vývarem, rozmícháme, přidáme houby, osolíme a vaříme téměř doměkka. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory, dovaříme doměkka a nakonec přidáme pohanku, kterou jsme proprali ve vlažné vodě a polévku dovaříme. Pohanka má zůstat v polévce celá, proto ji už dlouho nevaříme, aby se nerozvařila. Do hotové polévky vmícháme rozšlehané vajíčko.
Tip: Čerstvé houby můžeme nahradit sušenými houbami, hlívou ústřičnou nebo čerstvýmí žampióny.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek