8. 5. 2024   |   svátek má Den osvobození od...
 

Výživová poradna › Bramborová sýrová polévka

Název Množství a jednotka
brambory 3 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle zpěníme cibulku a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Orestujeme, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a uvaříme doměkka. Nakonec přidáme 4 kostky taveného sýra se šunkou (Apetitto), necháme sýr rozpustit a polévku podáváme posypanou zelenou petrželkou. Pokud se nám zdá polévka slabá, můžeme dochutit kouskem bujónu.


 


RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Králičí čína

Postup: Upečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborová omeleta

Postup: Předem uvařené brambory, nebo když nám zbydou od oběda, nakrájíme na tenké... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...