20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Játrová polévka

Název Množství a jednotka
hovězí játra 500 g
máslo 30 g
cibule 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
pepř
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Hovězí játra očistíme, odstraníme blány a kanálky a nakrájíme na malé kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme játra a orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme pepř, hřebíček a vaříme doměkka. Polévku zahustíme tmavou jíškou, rozmixujeme a dochutíme solí a zelenou petrželkou. Do polévky můžeme zavařit polévkové těstoviny, kapání nebo ji podáváme s osmaženou houskou.


 


RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Pečenáče podle Jarči

Postup: Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....