3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Výživová poradna › Játrová polévka

Název Množství a jednotka
hovězí játra 500 g
máslo 30 g
cibule 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
pepř
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Hovězí játra očistíme, odstraníme blány a kanálky a nakrájíme na malé kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme játra a orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme pepř, hřebíček a vaříme doměkka. Polévku zahustíme tmavou jíškou, rozmixujeme a dochutíme solí a zelenou petrželkou. Do polévky můžeme zavařit polévkové těstoviny, kapání nebo ji podáváme s osmaženou houskou.


 


RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná pomazánka s hořčicí

Postup: Vejce uvaříme natvrdo,vychladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koktejl z mléčného baru

Postup: Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...