3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Cikánský guláš

Název Množství a jednotka
hovězí kližka 600 g
cibule 300 g
bílá paprika 4 ks
rajčata 3 ks
feferonky 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme jej, zasypeme paprikou, podlijeme vroucí vodou. Přidáme kmín, osolíme a dusíme do poloměkka. Papriky očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, nařízneme do kříže, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Feferonky nakrájíme nadrobno. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a společně dusíme doměkka. Dochutíme česnekem, pepřem, případně dosolíme. Podáváme ve vyhloubeném malém bochníčku chleba.



 


RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...