4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Cikánský guláš

Název Množství a jednotka
hovězí kližka 600 g
cibule 300 g
bílá paprika 4 ks
rajčata 3 ks
feferonky 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme jej, zasypeme paprikou, podlijeme vroucí vodou. Přidáme kmín, osolíme a dusíme do poloměkka. Papriky očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, nařízneme do kříže, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Feferonky nakrájíme nadrobno. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a společně dusíme doměkka. Dochutíme česnekem, pepřem, případně dosolíme. Podáváme ve vyhloubeném malém bochníčku chleba.



 


RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

ESHOPY

Nábytekeu.cz - kuchyňské linky

Velký výběr kvalitních a levných kuchyňských linek od dodavatelů z EU. Většina...