22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Maďarský guláš

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 600 g
cibule 3 ks
bílá paprika 3 ks
rajčata 3 ks
sušené houby 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: maďarská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme do kříže a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kolečka. Maso pokrájíme na kostky a orestujeme na drobně pokrájené cibuli. Přidáme kmín, sladkou mletou papriku, pálivou papriku, 2 lžíce rajčatového protlaku, promícháme, necháme zasmahnout (je to dost rychlovka, nesmíme protlak spálit), přidáme nakrájenou papriku, rajčata, 3 lžíce sušených hříbků, podlijeme vroucí vodou, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme záklechtku a dochutíme solí a pepřem.


 


RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...