17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Brambory se zeleninou v římském hrnci

Název Množství a jednotka
brambory 1 ks
libové párky 4 ks
mražená zelenina - Mochovská směs 1 ks
sůl
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Římský pekáč na čtvrt hodiny namočíme celý do studené vody. Mezitím si připravíme suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Párkový salám, nebo libové párky, případně klobásky rozpůlíme a po stranách vějířkovitě nakrojíme (jako na gril). Do pekáče skládáme plátky brambor, které osolíme a posypeme troškou vegety, na ně nasypeme mraženou zeleninovou směs (používám směs mrkve, petržele, celeru, hrášku a růžičkové kapusty, ale lze použít jakoukoliv), osolíme, vrstvy střídáme. Párky necháme až nakonec, jako poslední vrstvu položíme nakrojené libové párky. Uzavřeme a pečeme bez odkrývání 45 minut (respektujeme zkušenosti s vlastní troubou).


 


RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Citronové palačinky

Postup: Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...