Název | Množství a jednotka |
---|---|
pórek | 1 větší ks |
brambory | 3 ks |
máslo | 2 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
masový vývar | 1,25 l |
sůl | |
pepř | |
eidam | 100 g |
vejce | 2 ks |
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem nebo studenou vodou a rozmícháme. Pórek očistíme, rozkrojíme podélně napůl a nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky a přidáme do polévky. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme doměkka. Můžeme dochutit polévkovým kořením. Ke konci přidáme celá vejce a necháme už jen zatáhnout. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept
Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept
Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept
Postup: Čokoládu s vysokým podílem kakaa rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Přidáme... zobrazit recept
Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept
Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek
Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...