15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Fazolový guláš starého rančera

Název Množství a jednotka
uzený bůček 300 g
červené fazole v nálevu 2 ks
česnek 4 stroužky
velká cibule 1 ks
římský kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: mexická
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi společně s uzeným bůčkem. Zaprášíme mletou paprikou, osmahneme a vlijeme dvě plechovky červených fazolí. Osolíme, okořeníme pepřem, římským kmínem, přidáme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Nakonec přidáme utřený česnek a tři lžíce kečupu. Podáváme s chlebem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové placičky

Postup: Květák, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Zpěníme najemno nakrájenou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...