7. 3. 2021   |   svátek má Tomáš
 

Zelí z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa 4-5 ks
malá cibule 1 ks
pomeranč 1 ks
skořice celá 3 cm
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: ruská
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapičky). Dáme do širšího kastrolu, zalijeme do 2/3 vodou, osolíme lžičkou soli, přidáme kousek celé skořice (asi 3 cm), vrchovatou kávovou lžičku drceného kmínu a uvaříme doměkka.
Malou cibuli nakrájíme najemno a na sádle připravíme zásmažku - cibuli necháme zesklovatět, přidáme lžíci kukuřičné mouky a opražíme dorůžova. Zalijeme hrnkem studené vody a vlijeme k řepě. Povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme šťávu z 1/2 většího pomeranče, 2 lžičky červeného vinného octa a dochutíme solí a cukrem podle chuti. Už jen prohřejeme. Pokud se nám zdá řepa málo kyselá, můžeme ještě přidat lžičku obyčejného octa.
Podáváme tam, kde běžně používáme jako přílohu bílé nebo červené zelí.


 


RECEPTY

Avokádová majonéza

Postup: Zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do vyšší... zobrazit recept

RECEPTY

Šípkové cukroví

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňový dezert

Postup: Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...