Název | Množství a jednotka |
---|---|
hladká výběrová mouka | 500 g |
hrubá mouka | 500 g |
mléko | 400 ml |
droždí | 50 g |
žloutek | 4 ks |
sůl | 1 lžička |
máslo | 200 g |
moučkový cukr | 400 g |
rozinky | |
rum | 2 lžíce |
mandle loupané | |
mandlové lupínky | |
máslo nebo bílek na potření | |
citronová kůra |
Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept
Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept
Postup: Zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do vyšší... zobrazit recept
Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka (na tři litry vody dáme 3 rovné kávové... zobrazit recept
Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept
Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...