18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Pudinkové "tiramisu"

Název Množství a jednotka
dětské piškoty 1 sáček
mléko 1/2 litru
pudinkový prášek 1 sáček
cukr 3 lžíce
káva 1 hrnek
Zobrazit všechny ingredience

dezert, zákusek ke k
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku vanilkového pudinku krém. Následně si připavíme pořádný "kafáč" nebo misku silné kávy a trochu dobré pikantní marmelády - zde čím řídší, tím lépe.Druh může být vpodstatě jakýkoli.
Připravíme se misky nebo poháry.
Na dno dáme trošku pudinku, na něj vrstvu piškoty mamočených v kávě,které zlehka potřema marmeládou nebo džem a zalijeme nízkou vrstvou pudinku.
Takto pokračujeme do spotřebování surovin - poslední vrstvu tvoří pudink.
Hotové necháme dobře vychladit v lednici a můžeme podávat. Pro slavnostnější příležitost můžeme ještě přizdbit šlehačkou, klidně tou z prášku, případně posypat gramken nebo hoblinkami strouhané čokolády.
Dáme-li tento moučník do poháru na nožičce, například do misek na šampaňské a šlehačkovou přízdobu ještě doplníme ovocem - obdiv a spokojenost hostů vás nemine.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová "zahradnická roláda"

Postup: Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme... zobrazit recept

RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...