20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Kuřecí salát s ananasem

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 2 ks
čínské zelí
pórek 1/2 ks
ananasový kompot 100 g
bílý jogurt 120 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme grilovacím kořením (nebo kořením na kuře, adamova žebra - jaké máme rádi) a ugrilujeme nebo je nakrájíme na malé kostičky a na trošce oleje osmažíme dozlatova. Čínské zelí a pórek nakrájíme na proužky, dáme do mísy, přidáme maso, okapaný ananasový kompot nakrájený na menší kousky, přidáme bílý jogurt a promícháme. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Salát před podáváním necháme vychladit.



 


RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový salát

Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. dáme do misky a přidáme podle své chuti... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...