19. 7. 2019   |   svátek má Čeněk
 

Krabí salát s ananasem

Název Množství a jednotka
krabí tyčinky 250 g
šunka 100 g
eidam 50 g
ananasový kompot
majonéza nebo bílý jogurt 150 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Krabí tyčinky si vytáhneme s dostatečným předstihem (aspoň 2 - 3 hod. předem) a necháme rozmrznout. Tyčinky vyjmeme z fólií a nakrájíme na menší kousky.
Šunku a eidam nebo ementál nakrájíme na proužky. Smícháme s krabími tyčinkami, přidáme kompotovaný ananas podle chuti, bílý jogurt, trochu citronové šťávy, salát opepříme a lehce promícháme.

Tip:
Místo jogurtu můžeme dát majonézu, nebo majonéze půl napůl s jogurtem.


 


RECEPTY

Vepřové v paprikách a rajčatech

Postup: vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou... zobrazit recept

RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...