19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Kuřecí salát se zeleninou

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 300 g
šunka 50 g
eidam 50 g
cherry rajčátka
okurka čerstvá 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Grilované nebo pečené kuře obereme, nakrájíme na drobnější kousky, šunku, čekankový puk, sýr (eidam, gouda, čedar ap.) na proužky, cherry rajčátka překrojíme, okurku nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do větší misky, přidáme natrhané lístky salátu nebo nakrájené čínské zelí, sterilovanou kukuřici, přidáme majonézu, jogurt, lžičku dijonské hořčice, pár kapek worchestru, lžičku sitronové šťávy, osolíme, opepříme a vše promícháme. Necháme vychladit.


 


RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové aglio olio

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...