Název | Množství a jednotka |
---|---|
květák | 1 ks |
vejce | 1 ks |
anglická slanina | 50 g |
ovesné vločky | 250 g |
česnek | 2 stroužky |
majoránka | |
drcený kmín | |
sůl | |
pepř | |
strouhanka | |
olej na smažení |
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, koření, anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, dosolíme a zahustíme mletými ovesnými vločkami (já jsem polovinu pomlela, půlku jsem nechala vcelku) tak, aby šly tvořit placičky. Pomocí strouhanky tvoříme placičky a obalujeme buďto ve strouhance, nebo v mletých vločkách. Pomalu usmažíme.
Vegetariáni vynechají ten bůček :), místo něj můžeme použít sojový granulát.
Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept
Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 bílé jogurty (po 150 g), 1/2 hrnku mléka,... zobrazit recept
Postup: Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na... zobrazit recept
Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept
Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek
Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...