29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Krůtí kari s mrkví a cizrnou

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
cibule 1 ks
velká mrkev 1 ks
sterilovaná nebo vařená cizrna cca 300 g
kokosové mléko 400 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Krůtí nebo kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje, necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a maso na ní orestujeme dohněda. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, plechovku scezené cizrny (nebo předem uvařenou), okořeníme lžičkou kari, mírně osolíme (cca rovná lžička), přidáme kokosové mléko a společně povaříme, až je mrkev měkká. Podáváme s rýží, bulgurem, kuskusem nebo vařenými brambory.


 


RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru a víně

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...