19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Název Množství a jednotka
hladká mouka 150 g
moučkový cukr 150 g
sádlo 150 g
kakao 50 g
pikantní marmeláda

cukroví
Kuchyně: staročeská
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme na vále vláčné těsto. Z těsta tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky uděláme obráceným koncem vařečky důlek - stlačením vařečkou vznikne "koláček". Pečeme při teplotě 150° cca 20 minut, jakmile je povrch koláčků suchý, jsou upečeny. Sádlové koláčky necháme vychladnout, teprve pak sundáváme z plechu a důlky plníme pikantní zavařeninou - rybízovou, višňovou, malinovou apod. Koláčky můžeme plnit i před upečením, pak je marmeláda v cukroví tuhá a cukroví se lépe skladuje (nicméně pečením se marmeláda scvrkne, takže na pohled jsou hezčí plněné až po upečení).

Z této dávky je cca 45 - 50ks koláčků.



Další fotografie
 


RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí guláš

Postup: Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...