22. 10. 2020   |   svátek má Sabina
 

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 600 g
rokfór 200 g
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 250 ml
nakládaný zelený pepř 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi orestujeme dozlatova. Maso mírně osolíme, opepříme, vlijeme šlehačku, přidáme nahrubo nastrouhaný nebo rozdrobený rokfór (nebo nivu), až se sýr rozpustí, přidáme hrnek mléka, ve kterém rozmícháme lžičku hladké mouky, vrchovatou lžičku pikantní hořčice a lžičku naloženého zeleného pepře i s nálevem. Za občasného míchání povaříme. Podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem, hranolky, kroketami nebo vařenými brambory.

Tip:
Maso můžeme nakrájet i na plátky, pak musíme opečené maso vyndat, v pánvi s vypečeným tukem udělat omáčku, povařit a nakonec vrátit maso prohřát.






 


RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...