Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě menší řepy - oloupeme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Plátky řepy nasypeme na alobal, řepu osolíme mořskou solí, hrubě mletým pepřem, posypeme špetkou tymiánu a postříkáme olivovým olejem. Zlehka promícháme, k řepě přidáme cca osm neloupaných stroužků česneku, alobal dobře uzavřeme, přendáme na plech a pečeme na 180° ve vyhřáté troubě asi hodinu. Pečenou červenou řepu podáváme jako přílohu k masu, se zeleninou, nebo jen tak jako lehkou večeři.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek