OLOUPEME A NAKRÁJÍME CIBULI, PŘIDÁME DO HRNCE A OSMAŽÍME DO ZLATOVA NA OLEJI, PAK PŘIDÁME MLETÉ MASO, KTERÉ TROCHU OPEPŘÍME, OSOLÍME A CHVÍLI RESTUJEME SPOLU S CIBULKOU, POTÉ PŘIDÁME OLOUPANÉ A NA MALÉ KOUSKY NAKRÁJENÉ BRAMBORY A ZALIJEME VODOU.PŘIDÁME SLADKOU PAPRIKU MLETOU, TROCHU MAJORÁNKY, NOVÉ KOŘENÍ, CELÝ PEPŘ, BOBKOVÝ LIST, UTŘENÉ DVA STROUŽKY ČESNEKU, DOSOLÍME, MŮŽEME PŘIDAT LŽIČKU PODRAVKY, TROCHU KMÍNU A POVAŘÍME, PO ZMĚKNUTÍ BRAMBOR ZAHUSTÍME HL. MOUKOU.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek