3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

GULÁŠOVÁ POLÉVKA

Kuchyně: ČESKÁ
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
centnerka



Postup
OLOUPEME A NAKRÁJÍME CIBULI, PŘIDÁME DO HRNCE A OSMAŽÍME DO ZLATOVA NA OLEJI, PAK PŘIDÁME MLETÉ MASO, KTERÉ TROCHU OPEPŘÍME, OSOLÍME A CHVÍLI RESTUJEME SPOLU S CIBULKOU, POTÉ PŘIDÁME OLOUPANÉ A NA MALÉ KOUSKY NAKRÁJENÉ BRAMBORY A ZALIJEME VODOU.PŘIDÁME SLADKOU PAPRIKU MLETOU, TROCHU MAJORÁNKY, NOVÉ KOŘENÍ, CELÝ PEPŘ, BOBKOVÝ LIST, UTŘENÉ DVA STROUŽKY ČESNEKU, DOSOLÍME, MŮŽEME PŘIDAT LŽIČKU PODRAVKY, TROCHU KMÍNU A POVAŘÍME, PO ZMĚKNUTÍ BRAMBOR ZAHUSTÍME HL. MOUKOU.


 


RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Česneková sýrová pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Mezitím nastrouháme eidam a prolisujeme česnek. Sýr... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelový krém

Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...