25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Nálev na nakládání okurek

Název Množství a jednotka
ocet 1 deci
cukr 10 lžička
sůl 1 lžička
nové koření 2 kuličky
pepř 2 kuličky
Zobrazit všechny ingredience

nálev
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková


Do tohoto nálevu jsem dělala i čalamádu, též květák a houby jsou v něm moc dobré.
Kdo je zvyklý, může mimo cibule a mrkve přidat další (papriku, česnek, feferonku, křen, hořčičné semínko) někdo kopr dává, někdo ne. Nutně tam být nemusí a je okurky chutnají výtečně.



Postup
Všechny ingredience včetně vody dáme do hrnce a deset minut důkladně povaříme. Ještě horkým zaléváme okurky ( po troškách, aby se sklenice stačily prohřát a nepraskly.
Tento nálev se výborně hodí těž k zavařování hub a jakékoli zeleniny.


 


RECEPTY

Stříkané sněhové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilovaný křen

Postup: Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou,... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelový krém

Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...