19. 10. 2019   |   svátek má Michaela
 

Kyselé rybičky

Název Množství a jednotka
studená voda 1 l
cukr 4 lžíce

Kuchyně: Česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Kaito



Postup
V první řadě si nasolíme rybičky(plotice, cejny apod.), hodinu necháme odležet, solí nemusíme šetřit a bát se přesolení, v nálevu se sůl vstřebá. Po hodině rybičky otřeme od přebytečné soli třeba papírovými ubrousky a naskládáme do zavařovací sklenice. Dále uděláme nálev. Uvaříme vodu s octem, až začne vrout přidáme cukr, sůl, koření a zeleninu a 5-10 minut povaříme. Necháme vychladnout a studeným nálevem zalijeme rybičky do zavařovací sklenice. Dolejeme olivovým olejem cca půl cm od nálevu. Minimálně 3-5 dní necháváme uležet.


 


RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...