7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Kyselé rybičky

Název Množství a jednotka
studená voda 1 l
cukr 4 lžíce

Kuchyně: Česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Kaito



Postup
V první řadě si nasolíme rybičky(plotice, cejny apod.), hodinu necháme odležet, solí nemusíme šetřit a bát se přesolení, v nálevu se sůl vstřebá. Po hodině rybičky otřeme od přebytečné soli třeba papírovými ubrousky a naskládáme do zavařovací sklenice. Dále uděláme nálev. Uvaříme vodu s octem, až začne vrout přidáme cukr, sůl, koření a zeleninu a 5-10 minut povaříme. Necháme vychladnout a studeným nálevem zalijeme rybičky do zavařovací sklenice. Dolejeme olivovým olejem cca půl cm od nálevu. Minimálně 3-5 dní necháváme uležet.


 


RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové plecko na leču a fazolích

Postup: Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....