19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Kyselé rybičky

Název Množství a jednotka
studená voda 1 l
cukr 4 lžíce

Kuchyně: Česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Kaito



Postup
V první řadě si nasolíme rybičky(plotice, cejny apod.), hodinu necháme odležet, solí nemusíme šetřit a bát se přesolení, v nálevu se sůl vstřebá. Po hodině rybičky otřeme od přebytečné soli třeba papírovými ubrousky a naskládáme do zavařovací sklenice. Dále uděláme nálev. Uvaříme vodu s octem, až začne vrout přidáme cukr, sůl, koření a zeleninu a 5-10 minut povaříme. Necháme vychladnout a studeným nálevem zalijeme rybičky do zavařovací sklenice. Dolejeme olivovým olejem cca půl cm od nálevu. Minimálně 3-5 dní necháváme uležet.


 


RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...