9. 5. 2024   |   svátek má Ctibor
 

Křehký zelný salát Coleslaw od KFC

Název Množství a jednotka
zelí bílé 1/2 hlávky
velká mrkev 1-2 ks
malá cibule 1 ks
sůl 1 lžička
moučkový cukr 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

salát
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
1/2 střední hlávky zelí očistíme a najemno nakrouháme nožem nebo rozmixujeme (nakrouháme) v robotu. Nakrouhané zelí dáme do větší misky, osolíme lžičkou soli a rukama jej promačkáváme a hněteme tak dlouho, až zkřehne a pustí šťávu (asi 5-10 minut). Přidáme nastrouhanou mrkev a co nejjemněji nakrájenou cibuli a salát dochutíme 2 lžícemi moučkového cukru, 2 lžícemi octa a 2 lžícemi oleje. Nepřidáváme žádnou vodu.
V téhle chvíli máme hotový výborný zelný salát, který můžeme použít i jako zeleninovou přílohu k jídlu.
Na salát Coleslaw přidáme majonézu smíchanou s podmáslím v poměru 1:1 a trochu cukru. Majonézu s podmáslím přidáváme postupně po lžících až do požadované konzistence, podle množství zelí.

Pozn.:
Cibuli můžeme vynechat, salát je pak jemnější.
Ocet můžeme dát i vinný nebo jablečný, případně vyměnit za citronovou šťávu.
Z půlky hlávky zelí je salát cca pro 4 - 6 osob, podle velikosti zelí.



 


RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...