14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Tvarohový mazanec

Název Množství a jednotka
hladká mouka 1/2 kg
moučkový cukr 200 g
máslo 160 g
tvaroh 250 g
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Rozinky namočíme do 2 lžic rumu a necháme nasáknout.
Na vál nasypeme hladkou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a cukr a promícháme. Přidáme vejce, máslo, tvaroh, citronovou kůru a zpracujeme vláčné těsto. Do těsta zapracujeme namočené rozinky i s rumem, nasekané ořechy, mandle, kandované ovoce (dohromady asi 2 hrsti, množství je individuální) a vytvarujeme mazanec. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky loupaných mandlí. Na plechu s pečícím papírem pečeme při teplotě 180° asi 45 - 55 minut.


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Vánoční perníčky

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto - na vál nasypeme sypké přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové mušle

Postup: Máslo vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...