18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Kokosový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo nebo Hera 180 g
vejce 4 ks
strouhaný kokos 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Cukr se změklým máslem (nebo Herou) a vejci utřeme do pěny, přidáme strouhaný kokos, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto nabyde) a upečeme ve vyhřáté troubě na 175° asi hodinu. Po upečení formu otevřeme a necháme vychladnout, teprve pak vyklopíme.
Recept je do velké uzavíratelné formy.
Upečeného beránka pocukrujeme a ozdobíme mašličkou.



 


RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na paprice

Postup: Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný dort ze zakysané smetany

Postup: Ovoce (můžeme použít prakticky jakékoliv ovoce - jahody, maliny, broskve,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...