19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Kakaový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
vejce 5 ks
moučkový cukr 200 g
máslo 200 g
smetana 12% 120 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.

Smetanu svaříme s kakaem a skořicí a necháme vychladnout.
Změklé máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny, smícháme s kakaovou smetanou, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Formu na beránka pečlivě vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Těstem naplníme formu do 2/3 (objemnější část), přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160° 50–60 minut.

Po vyjmutí z trouby vrchní část formy otevřeme a necháme vychladnout, teprve pak beránka z formy vyklopíme. Hotového beránka pocukrujeme.


Zdroj: Kluci v akci


 


RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustové karbanátky

Postup: Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...