17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Bramborovo - jablečné rösti

Název Množství a jednotka
brambory 3 ks
jablko 1 ks
cibule 1/2 ks
olej
pepř
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Brambory a jablko oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Promícháme, vše osolíme, opepříme a na oleji smažíme placičky z obou stran dozlatova.


 


RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Indická fazolová polévka

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový salát s polníčkem

Postup: Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka - měl... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...