15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Zapomenuté heslo › Celerový salát s ořechy

Název Množství a jednotka
celer 1 větší ks
čínské zelí 1/2 ks
vlašské ořechy 2 lžíce
majonéza 150 g
parmská šunka
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s čínským zelím nakrájeným na tenké nudličky a majonézou (můžeme dát část majonézy a část bílého jogurtu). Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Promícháme, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dáme vychladit. Bagetku nakrájíme na plátky, každý plátek lehce potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou nivou a dáme zapéct pod gril dozlatova. Celerový salát podáváme ozdobený 2 plátky parmské šunky, obložený listy salátu a grilovanou bagetkou s nivou.


 


RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Drůbeží játra na houbách

Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...