14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Celerový salát s ořechy

Název Množství a jednotka
celer 1 větší ks
čínské zelí 1/2 ks
vlašské ořechy 2 lžíce
majonéza 150 g
parmská šunka
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s čínským zelím nakrájeným na tenké nudličky a majonézou (můžeme dát část majonézy a část bílého jogurtu). Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Promícháme, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dáme vychladit. Bagetku nakrájíme na plátky, každý plátek lehce potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou nivou a dáme zapéct pod gril dozlatova. Celerový salát podáváme ozdobený 2 plátky parmské šunky, obložený listy salátu a grilovanou bagetkou s nivou.


 


RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...